„Даница” за 2017. на Коларцу

Вукова задужбина, у децембру прошле године, објавила је двадесет четврто годиште календара – забавника „Даница” за 2017. годину, с илустрацијама у боји, које су тематски посвећене „Србима свима и свуда”, и обележавању тридесете годишњице од оснивања Вукове задужбине. У новом годишту „Данице”, представљене су културне, образовне и свеукупне друштвене активности Срба у земљи и свету, које имају за циљ очување културног и духовног идентитета српског народа, његовог језика и писма на просторима на којима данас живе.

Поред тога, као и у сваком годишту „Данице”, објављен је Месецослов, за Србе сва три закона, а задржане су и редовне рубрике: „Осветљења”, „Народна књижевност и уметност”, „Светосавска читанка”, „Језик”, „Описаније намастира”, „Династије”, „Први српски устанак”, „Народни кувар”, „Астрономија” и „Задужбине”. Такође, објављени су и прилози из рада огранака Вукове задужбине и списак пренумераната на „Даницу” за 2017. годину.

Аутори „Данице” су: Миодраг Матицки, Љубивоје Ршумовић, Љубинко Раденковић, Никола Бура, Бранко Бешлин, Жарко Рошуљ, Славко Вејиновић, Будимир Поточан, Ђорђе Ђурић, Михаило Петровић Алас, Катарина Граната Савић, Димитрије Стефановић, Никола Марковић, Валентина Питулић, Данијела Ђукановић, Томислав Ђокић, Станиша Војиновић, Ђоко Стојичић, Драган Р. Млађеновић… Писци чији су књижевни прилози објављени су: Матија Бећковић, Рајко Петров Ного, Светлана Велмар Јанковић, Радован Бели Марковић, Бошко Сувајџић, Ратко Поповић, Миодраг Максимовић, Зорица Бајин Ђукановић, Давид Кецман Дако… Као посебан додатак, на крају „Данице”, објављено је девето годиште „Данице за младе”.

У Малој сали Задужбине Илије М. Коларца, у четвртак у 19.30 часова, „Даницу” за 2017, представиће: Матија Бећковић, Љубивоје Ршумовић, Рајко Петров Ного, Бошко Сувајџић, Љубинко Раденковић, Валентина Питулић, Жарко Рошуљ, Будимир Поточан, Славко Вејновић и драмска уметница Биљана Ђуровић, а у музичком програму учествује Драган Р. Млађеновић.

Извор: Политика

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Follow Serijske publikacije on WordPress.com

Unesite svoju adresu e-pošte da biste pratili na ovaj blog i primali obaveštenja o novim člancima preko e-pošte.

Statistike bloga

  • 12.094 pregleda
%d bloggers like this: